Skärp er människor
Publicerat den

Östergotatrafiken. Idioter hela bunten skulle jag vilja påstå.
Börjar tro att de har något emot rödhåriga eller något eftersom varje gång jag ska åka något av deras jävla fordon är de antingen otrevliga eller kör förbi mig.
 
En gång tog en bussschafför till och med tag i min arm stenhårt utan anledning. Han trodde att jag hade tänkt planka men när jag i själva verket bara skulle ställa ner väska och ta upp plånboken.
Föresten spelar det ingen roll om jag hade tänkt planka eller inte, han har fortfarande inte rätt till att röra mig. Istället kanske man borde testa en annan metod och fråga mig om jag hade tänkt betala. 
 
En annan gång stod jag och försökte gå på spårvagnen och fick till och med ögonkontakt med han som körde, men guess what? Han körde förbi mig istället för att låta mig gå på. Vad är problemet med dessa människor? Kan man inte bara öppna när man ser att jag försöker komma in? Så jävla omoraliskt.
Jag blev iallafall så arg att jag kutade till nästa hållplats och när jag kom på frågade jag varför han inte öppnade när han såg mig, men inte ens en ursäkt fick jag tillbaka. 
 
Tror inte att jag är den enda som tycker många på östergotatrafiken är idioter. Klarar man inte av att vara trevlig tycker jag man skaffar sig ett annat jobb. 
 
(Orsaken till att jag skrev detta just nu var för att bussen körde förbi mig och nu har jag sutitt här en timme) 
 Anonym

Ringer du till trafikledningen/kundtjänst på Östgötatrafiken när en buss åker förbi/chauffören beter sig illa så kontaktar de chauffören när du är i luren.

Det är bolaget Nobina (landsbyggdsbuss) och Veolia (stadsbuss & spårvagn) som främst ansvarar för chaufförernas beteende och arbetssätt. Östgötatrafiken/kommunen pressar chaufförernas körningsscheman så pass hårt att de ofta ligger efter i tabellen och har därför inte tid att leta efter resenärerna eller sakta in vid varje busskur för att det eventuellt kan sitta någon med ansiktet ner i mobiltelefonen (förekommer allt för ofta).

Det är viktigt att man syns när bussen kommer, oavsett om det är natt eller dag. Står du utanför kuren och ser bussen bara åka förbi - ring kundtjänst så löser du och trafikledningen problemet och chauffören i fråga får med all säkerhet en varning.

Att chauffören slet tag i dig är inte godkänt någonstans och du skulle verkligen ringt/mailat Östgötatrafiken (om du inte redan gjort det) om ärendet så chefen på Nobina/Veolia kunde ha ett samtal med den anställde.

Hoppas du slipper fler problem med kollektivtrafiken i Östergötland och hör av dig till kundtjänsten i ditt län nästa gång det blir fel.

Må så gott!URL:

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?