Ny dag - nya måsten
Publicerat den

Hej alla fina och fula människor där ute. Typ 7 personer kanske men jaja! Haha. 
Jag har haft en ganska stressig dag och vill helst bara att den ska ta slut så jag kan få sova.. Är verkligen skittrött och känner mig nästan lite halvsjuk. Men imorgon är det en rolig dag, så vi får hoppas att jag känner mig bättre då! Jag ska på prova på dag på De geer gymnasiet! Nu har jag varit inne väldigt mycket på att söka musiklinjen på De geer, men jag vet inte om jag vågar eller om jag är ens tillräckligt bra för att komma in. Fast jag tror att man ibland måste våga lite om man vill komma någon vart. Haha, inte för att jag tänkt bli någon artist, men jag älskar att sjunga i kör och även att spela instrument, så vafan, jag tänker tvinga mig själv till att våga söka!
Annars blir det Journalistik & Media på De geer... Eller kanske dans? Teater? Haha, kan man bli mer förvirrad?
 
Ska jag vara helt ärlig så har jag knappt någon aning om vad jag skriver om på min blogg... Det kommer upp lite tankar ibland och så skriver jag ner dem. Det är faktiskt skönt att kunna få ut lite av det man går och funderar på!
 
Så... Ska vi ta ett deep talk? Haha, typ meningen med livet kanske? Vad är meningen med livet...? 
Jag har inget exat svar på vad jag tror livet går ut på, men en teori jag har är att vi ska kunna ta ansvar och lära oss av våra misstag. Det största ansvaret jag pratar om nu är när vi får barn. Ett barn som du är förälder till är det största ansvaret du någonsin kommer behöva ta. Du kommer påverka och hjälpa till med att forma en ny människa. Det är nämligen föräldrar som för vidare till exempel rasismen till nästa generation. Jag önskar att vi människor var tillräckligt förnuftiga att kunna acceptera att vi är olika. Det är okej att inte ha samma religion, samma hudfärg eller att vara hetrosexuell. Vi måste försöka gå vidare och inse att det är så här världen ser ut idag och vi kan inte förbise det. Varför har männen en G punkt i rumpan om det inte ska stoppas in något där? Varför ska vi döma andras religioner när det ända viktiga är att du själv tror på det du vill tro på? 
Jag tycker vi ska lära våra barn att våld inte är tillåtet och att man ska behandla människor med respekt, även att alla människor har samma värde. 
 
Varje dag så utvecklas vi som personer. Vi formas av samhället och anpassar oss efter det. Vi gör misstag dagligen och lär oss av dem. Så om jag ska sammanfatta min uppfattning om meningen med livet skulle jag säga att som levande individer gör vi misstag och våran uppgift är att utvecklas och bli bättre människor genom dem, för att sedan lära vidare våra kunskaper om livet till nästa generation så att vi kan få en så bra värld som möjligt.
Djupt... Jag vet...Men so what, det är min blogg... Haha!
 
 
 Music is what feelings sound like
Publicerat den

 
NATIONELLA. 
Något att vara nervös över eller? Kanske inte... Det ska nog gå bra.
Japp! Så skolan har alltså satt igång igen... Dags att kämpa in i det sista nu, duktig som jag tänkt vara haha. Det känns som att det kommer gå bra, men är otroligt stressad och har alldeles för mycket i huvudet. Eller ska jag kanske säga lite...Det är nämligen så att när jag har så otroligt mycket jag måste göra på samma gång blir det nästan så att jag släpper allt, vilket inte är så bra. 
 
Just nu sitter jag i mitt rum och lyssnar på soulfunk. Heeeeelt underbart. Varför försvinner den bra musiken?!
Det stämmer verkligen.. Nu för tiden behövs det inte någon speciell talang för att bli känd utan det räcker med att ha lite kontakter för att bli artist. Det suger verkligen, även texterna enligt min åsikt. Jag menar till exempel Justin Biebers låt "Baby" som slog igenom massor, vad har den texten för budskap?? Nada. 
Även musiken i låtarna börjar ersättas med teknologin. 
 
Det jag vill komma fram till är att dagens musik är väldigt mainstream och har många gånger samma "innebörd" och med innebörd menar jag SHAKE THAT BOOTY, typ. Haha
 
Jaja, jag vet att många av dagens ungdomar gillar bland annat band som One Directions och The fooo... Men går det verkligen att gemföras med hm... Nirvana? Stevie Wonder? Marvin Gaye? 
 
Det är väl smak sak, men det jag kan säga helt säkert är att man fick kämpa mer förr för att kunna bli stor!Vad fan är kärlek
Publicerat den

Sömn... Jag behöver sömn!! Skolan börjar imorgon och jag har somnat klockan sex varje morgon under det här lovet. Jag måste verkligen försöka somna tidigt inatt eftersom när jag somnar så sent/tidigt så vaknar jag runt tre på eftermiddagen istället... Inte bra att vända på dygnet, nej.

Lovet har annars varit bra! Träffat mycket kompisar och andra dagar bara tagit det lugnt. Det var ju tänkt att jag skulle plugga största delen av lovet, men fuck it! Jag är så trött på det och jag har förtjänat att ta det lugnt för en gångs skull. 

Jag har börjat tänka mer och mer på det där med kärlek och vad det är som gör det så speciellt... Hur vet man när man är kär och hur vet man när man älskar någon? Varför tar förhållanden slut? Varför har vissa lättare för att känna dessa känslor än andra? 

Kärlek är för mig något väldigt komplicerat och svårt, det erkänner jag. Jag har alltid haft svårt för att tycka om killar mer än som vän, vilket jag har varit väldigt fundersam över.. Så, jag började undra ett tag: är jag lesbisk? Eller kanske bi? Det är ju också en tuff fråga, jag menar jag har aldrig kysst en tjej och heller aldrig haft känslor för någon av samma kön, men det hade jag inte heller innan jag kysste en kille? Jag säger därför inte att jag är helt hetro, med tanke på att jag inte vet helt säkert vart jag står... Ska jag öppna mig helt så har jag endast varit kär en gång. 

Men hur vet man att man är kär? Är det är det när fjärilarna kommer fram eller när man tänker på personen konstant? Jag kan inte svara på det. 
Sanningen är nog den att det inte finns något rätt eller fel, det är ens egen känsla och tankar. Man får helt enkelt känna efter själv, vill jag ha den här personen i mitt liv och kan jag se mig med honom/henne i framtiden? Att känns sig kär är nog olika för varje individ. 

Men hur kommer det sig att känslorna försvinner? Den största orsaken tror jag är när man slutar hitta på saker utan låter förhållandet bli en vardagssak och tråkar ut det. Det kan även vara så att man inser att man är för olika eller kanske för lika.. Det kan ju vara lika jobbigt att ha någon som är för lik en själv som en person som är för olik.
Men för att veta om det är över bör man tänka efter om det är personen man är kär i eller minnena. 

Jag kan i många fall också förstå att förhållanden tar slut efter ett par år om man inte lägger ner energi i det. Vid den stunden man inser att man kan personen utantill och det inte händer något nytt tappar många intresset, för som människor är vi nyfikna och vill hela tiden upptäcka nya saker. Det kan även vara så att man börjar jämföra sitt förhållande med andra par och det är också ett tecken på att känslorna börjar svagna eller att man börjar tvivla.

Varför blir en del kära så otroligt fort? Jag förstår inte! Jag får aldrig känslor för någon och får jag det måste personen vara jävligt speciell haha... Men det är väl från person till person hur man ser på kärlek... En del kanske inte tycker det är så noga, har inte så höga krav eller kanske bara bryr sig om den andre personens utseende. 
Sen har vi ju de människor som kan bli kära i den andre personens intresse, alltså att man blir kär i att den andre personen är kär. Det är också ganska vanligt har jag märkt... Men för de som är som mig, har svårt för att bli kär, jag tror det kan bero på två saker. 
1. Du är helt enkelt rädd för att bli sårad.
Eller 2. Du har alldeles för höga krav, vilket man borde försöka ändra på.

Jag tror nog inte man ska leta så mycket efter kärleken, istället låta den komma till dig när du minst anar.