Vad fan är kärlek
Publicerat den

Sömn... Jag behöver sömn!! Skolan börjar imorgon och jag har somnat klockan sex varje morgon under det här lovet. Jag måste verkligen försöka somna tidigt inatt eftersom när jag somnar så sent/tidigt så vaknar jag runt tre på eftermiddagen istället... Inte bra att vända på dygnet, nej.

Lovet har annars varit bra! Träffat mycket kompisar och andra dagar bara tagit det lugnt. Det var ju tänkt att jag skulle plugga största delen av lovet, men fuck it! Jag är så trött på det och jag har förtjänat att ta det lugnt för en gångs skull. 

Jag har börjat tänka mer och mer på det där med kärlek och vad det är som gör det så speciellt... Hur vet man när man är kär och hur vet man när man älskar någon? Varför tar förhållanden slut? Varför har vissa lättare för att känna dessa känslor än andra? 

Kärlek är för mig något väldigt komplicerat och svårt, det erkänner jag. Jag har alltid haft svårt för att tycka om killar mer än som vän, vilket jag har varit väldigt fundersam över.. Så, jag började undra ett tag: är jag lesbisk? Eller kanske bi? Det är ju också en tuff fråga, jag menar jag har aldrig kysst en tjej och heller aldrig haft känslor för någon av samma kön, men det hade jag inte heller innan jag kysste en kille? Jag säger därför inte att jag är helt hetro, med tanke på att jag inte vet helt säkert vart jag står... Ska jag öppna mig helt så har jag endast varit kär en gång. 

Men hur vet man att man är kär? Är det är det när fjärilarna kommer fram eller när man tänker på personen konstant? Jag kan inte svara på det. 
Sanningen är nog den att det inte finns något rätt eller fel, det är ens egen känsla och tankar. Man får helt enkelt känna efter själv, vill jag ha den här personen i mitt liv och kan jag se mig med honom/henne i framtiden? Att känns sig kär är nog olika för varje individ. 

Men hur kommer det sig att känslorna försvinner? Den största orsaken tror jag är när man slutar hitta på saker utan låter förhållandet bli en vardagssak och tråkar ut det. Det kan även vara så att man inser att man är för olika eller kanske för lika.. Det kan ju vara lika jobbigt att ha någon som är för lik en själv som en person som är för olik.
Men för att veta om det är över bör man tänka efter om det är personen man är kär i eller minnena. 

Jag kan i många fall också förstå att förhållanden tar slut efter ett par år om man inte lägger ner energi i det. Vid den stunden man inser att man kan personen utantill och det inte händer något nytt tappar många intresset, för som människor är vi nyfikna och vill hela tiden upptäcka nya saker. Det kan även vara så att man börjar jämföra sitt förhållande med andra par och det är också ett tecken på att känslorna börjar svagna eller att man börjar tvivla.

Varför blir en del kära så otroligt fort? Jag förstår inte! Jag får aldrig känslor för någon och får jag det måste personen vara jävligt speciell haha... Men det är väl från person till person hur man ser på kärlek... En del kanske inte tycker det är så noga, har inte så höga krav eller kanske bara bryr sig om den andre personens utseende. 
Sen har vi ju de människor som kan bli kära i den andre personens intresse, alltså att man blir kär i att den andre personen är kär. Det är också ganska vanligt har jag märkt... Men för de som är som mig, har svårt för att bli kär, jag tror det kan bero på två saker. 
1. Du är helt enkelt rädd för att bli sårad.
Eller 2. Du har alldeles för höga krav, vilket man borde försöka ändra på.

Jag tror nog inte man ska leta så mycket efter kärleken, istället låta den komma till dig när du minst anar.NAMN
 

MAIL


URL

Spara?